Servicii

Servicii

Ce oferim?

Servicii

Terapia 3C

Conștientizare, Coordonare, Concentrare

Cu ajutorul acestui tip de terapie se realizează stimulare neuro-psihomotorie folosind un complex de exerciții de coordonare ochi-mână, ochi-picior, structurate pe un suport codat.

Astfel copiii dobândesc un comportament psihomotor autonom și adaptativ. Copiii cu nevoi speciale vor ajunge să își structureze un mod de gândire care

să le permită să-ți planifice mișcările, îi va ajuta să înțeleagă mișcările celorlalți și să poată da un răspuns atunci când acțiunile celor din jur li se adresează (jocul, mersul pe stradă, etc). Se stimulează motricitatea fină și grosieră, de dezvoltă corespunzător componentele psihomotricității copiilor, își însușesc schema corporală, își dezvoltă inteligența motrică, lateralitatea și mișcările rapide (viteza de reacție).

Servicii

Grup Respiro

În cadrul grupurilor, copiii sunt expuși la un număr mai mare de persoane, astfel putând învăța să accepte, să împartă și să comunice şi cu persoane mai puțin familiare. Totodată, grupurile de socializare oferă posibilitatea generalizării abilităților învăţate în terapie. Grupurile se formează ţinând cont de compatibilitatea nivelului de dezvoltare al copiilor, iar în cadrul acestora, prin jocuri şi exerciţii, copiii pot deprinde următoarele abilităţi: abilitatea de a interacționa cu ceilalţi copii şi adulţi; de a intra în joc cu ceilalți; de a coopera; de a înţelege emoţiile altora şi de a le tolera; de a cere ajutor și de a oferi ajutor; de a comunica eficient; de a iniţia şi a menţine o relaţie sau interacţiune cu un alt copil; abilitatea de a împărţi obiecte; abilitatea de a respecta regulile aferente unei situaţii sociale; abilitatea de a coopera cu ceilalţi în rezolvarea unei sarcini; abilitatea de a lega prietenii, de a-şi exprima sentimentele într-o manieră acceptată social.

În timpul în care copiii sunt la grup, părinții vor putea „respira” folosind timpul fără copil pentru a-și rezolva anumite lucruri presante, sau se va putea odihni.

Servicii

Logopedie

Logopedia se concentrează asupra îmbunătățirii discursului copilului și abilităților de a înțelege și de a exprima limbajul, inclusiv limbajul non-verbal prin coordonarea gurii pentru a produce sunete cu scopul de a forma cuvinte, propoziții și prin înțelegerea și exprimarea limbajului.
Tulburările de vorbire pot afecta toți oamenii indiferent de vârstă, însă mai ales copiii. Un copil cu tulburări de comunicare va întâmpina probleme când va vrea să comunice cu ceilalți, deoarece este posibil să nu înțeleagă anumite sunete sau să nu le poată pronunța. De asemenea, copilul poate întâmpina dificultăți în alegerea și ordonarea cuvintelor, precum și a structurării unei propoziții sau fraze.

boy is engaged in karate training. Sports, wrestling. Wearing a kimono and tying an orange belt
Servicii

Pregătire intermediară pentru abordarea unui sport

(karate, tenis de masă, tenis de câmp, dans)

Se dobândește refacerea funcțiilor diminuate de dizabilitatea de care suferă, corectarea posturii corporale, a respirației și a aliniamentului corpului, redobândirea forței musculare și menținerea tonusului muscular, îmbunătățirea și menținerea capacității de efort, redobândirea sensibilității și a tactilității, se realizează readaptarea funcțională și crește capacitatea de mișcare și mobilitatea.

Servicii

Grup suport pentru părinți

A avea un copil cu dizabilități este o experiență încărcată de stres. De aceea, pe lângă intervențiile necesare pentru copil, este nevoie ca părinții să aibă grijă de ei înșiși, prin intervenții special gândite pentru ei. Grupurile de suport reprezintă o modalitate de a-i ajuta pe părinții copiilor cu dizabilități să facă față stresului simțit și de a cunoaște alte familii aflate în aceeași călătorie, cu frământări similare. În cadrul grupurilor se creează un mediu favorabil, în care aceștia să se simtă înțeleși, să primească suport emoțional, social și practic, să empatizeze și să cultive sentimentul apartenenței, vital pentru echilibrul lor psihic și, implicit, pentru dezvoltarea copiilor.

Servicii

Ateliere și Evenimente tematice de lucru și socializare

În cadrul Atelierelor de lucru și Evenimentelor tematice se permite crearea unui context de socializare autentic prin combinarea terapiei ocupaționale, artterapiei, dramaterapiei și ludoterapiei în cadrul căruia are loc exteriorizarea conflictelor de zi cu zi ale copiilor, într-un mediu sigur, unde ei pot acționa liber pentru a-și gestiona sentimentele și a înțelege care e motivul anumitor reacții și comportamente ale lor.